Yönetim
Banner Image

Yönetim

Dr. R. Ruşen KÖMÜRCÜ 1976 yılında Kastamonu’da doğmuştur. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında tamamlamıştır. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yapan Kömürcü, doktora eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi üzerine tamamlamıştır.

Profesyonel kariyerine Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde danışmanlık görevi ile başlamıştır. Ardından Türksat A.Ş.’de Kablo TV Pazarlama, Kablo TV Müşteri İlişkileri, Uydu Hizmetleri Müşteri İlişkileri ve son olarak Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevlerini icra etmiştir. Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği’nin (SaSaD) Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. Hâlihazırda ULAK Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Aynı zamanda Kara Harp Okulu’nda Misafir Öğretim Üyesi ve MSÜ Alparslan Savunma Bilimleri ve Milli Güvenlik Enstitüsü Misafir Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. 

İleri seviyede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

M. Seçkin ONÜR, 1999 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Profesyonel kariyerine 2000 yılında Türkiye Vakıflar Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır. 2003 yılında bankaya müfettiş olarak atanan Onür, 2005 yılında VakıfBank Genel Müdürü’nün danışmanı olarak görev yapmıştır. 2006-2008 yılları arasında da bankanın Hazine Başkanlığı’nda Eurbond, CDS, türevler, repo ve kredi fiyatlaması konularından sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. 2008-2010 yıllarında VakıfBank Hazine Operasyonları Müdürü olarak görev alırken, bankanın hazine işlemlerinin dijitalleşmesi ve otomasyonu projelerini gerçekleştirmiştir.

2010-2017 yılları arasında VakıfBank'ın Strateji Geliştirme Müdürü olarak Genel Müdür'e bağlı görev almıştır. 2017-2020 yılları arasında VakıfBank International AG'de (Viyana, Avusturya) İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında CFO-CRO-CMO-COO-CTO-CEO pozisyonlarında çalışmıştır.

2020-2022 yılları arasında Türkiye’de farklı firmalarda finans alanında yöneticilik (CFO’luk ve Finans Direktörlüğü) yapmıştır.

Mayıs 2024’de ULAK Haberleşme bünyesine CFO ve CMO olarak katılan ONÜR, ileri seviyede İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Tayfun DAR, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladıktan sonra İşletme üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamış, kariyerine TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.’de uzman yardımcısı olarak başlamış ve ardından uzmanlığını almıştır.

2018 yılında Uydu Ar-Ge ve İnovasyon Direktörlüğüne atanan Dar, TÜRKSAT 6A Yerli Haberleşme Uydu Projesinin ve yerli milli ürün geliştirilen birçok Ar-Ge projesinin yöneticiliğini üstlenmiştir. IoT, 5G, 5G/LEO Constellation ve yüksek frekans bandındaki haberleşme teknolojileri alanında çalışmaları bulunmaktadır. 2018-2023 yıllarında Teknofest bünyesinde gerçekleştirilen TÜRKSAT Model Uydu yarışmasına liderlik etmiştir. Türksat A.Ş.’nin ilk ve tek girişimcilik inovasyon projesi Yörünge’nin koordinatörlük görevini üstlenmiştir.

Sayın DAR, Mayıs 2024’te ULAK Haberleşme A.Ş.’de Teknoloji ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış olup yerli ve milli imkanlarla ülkemizin GSM haberleşme teknolojileri, baz istasyonları ve SD-WAN teknolojilerinin haberleşme sektöründe kullanımı gibi birçok alandaki projelerden ve bu projelerin yönetiminden sorumludur. 

 Tayfun DAR ileri seviyede İngilizce bilmektedir.