Ticari Operatörler
Banner Image

Ticari Operatörler

2017 yılında kurulan ve dünyanın telekom altyapısı üreten ana oyuncuları arasında kendine hızla yer edinmeye başlayan ULAK Haberleşme A.Ş., bünyesindeki değerli çalışanlarının katılımıyla geliştirdiği ve ürettiği ULAK baz istasyonlarıyla sektörde adından sıkça söz ettirmektedir.

Evrensel Mobil Kapsama Projeleri (Faz-1 ve Faz-2) özelinde başarı ile devreye alınıp canlı şebekelerde kullanılmaya başlanan ULAK 4.5G baz istasyonu, Türkiye’deki her üç operatörle de ticari anlaşmalar imzalayarak her geçen gün yaygınlığını artırmaktadır. Hâlihazırda kurulu saha sayısı da yaklaşık 2000 civarına ulaşmıştır.

ULAK baz istasyonları, 2018 yılından bu yana Türkiye genelinde yaygın olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Şirketimiz, Türkiye’deki tüm operatörlerle çalışmanın verdiği öz güvenle 2021 yılından itibaren bölgelerinde söz sahibi olan mobil operatörlerle gerçekleştirdiği iş birlikleriyle başarılarını her geçen gün ileriye taşımaktadır. Öte yandan Türkiye’deki Evrensel Mobil Kapsama Proje’sinin 3. fazı ile ULAK 4.5G baz istasyonlarının kırsalda da yaklaşık 1000 yeni yerleşim yeri ile daha buluşacak olması ULAK’ın imza attığı diğer başarılarındandır.

ULAK 4.5G baz istasyonu ile Türkiye, dünyada baz istasyonu üretebilen birkaç ülkeden biri olma unvanını elde etmiştir. Bu unvanı daha yüksek noktalara taşımak için var gücüyle çalışmakta olan şirketimiz, küresel mobil operatörlere değer katan, güvenilir bir iş ortağı olmak misyonuyla ilerlemektedir. 5G tabanlı OpenRAN mimarisi ile ekosistemin yeniden tasarlanmasına yardımcı olmak hedefiyle projeler geliştiren ULAK, 6G çözümleriyle de sektöre yön vermeyi amaçlamaktadır.

Tüm bunların yanında şirketimiz, 5G baz istasyonu ve çekirdek şebeke geliştirme çalışmalarından, 4.5G’nin ürünleşme deneyiminden, sahadaki tecrübesinden ve teknolojiler arası benzerlik avantajlarından da istifade etmektedir.