Yönetim Kurulu
Banner Image

Yönetim Kurulu

Dr. Celal Sami TÜFEKCİ 1971 yılında Giresun’da doğmuştur. Tamamı Makine Mühendisliği alanında olmak üzere, Lisans derecesini Gazi Üniversitesi (Ankara, Türkiye); Yüksek Lisans derecesini Northeastern Üniversitesi (Boston, Massachusetts, ABD); Doktora derecesini ise Rensselaer Polytechnic Institute (Troy, New York, ABD)’den almıştır.

Profesyonel kariyerine dünyanın lider iletişim ve doküman oluşturma şirketi Pitney Bowes Inc. (Shelton, Connecticut, ABD)’nin Araştırma Merkezi’nde Proje Mühendisi olarak başlayan Dr. TÜFEKCİ, yüksek performanslı hareket kontrolü konusunda patentli çalışmalara imza atmıştır. Mekatronik ve Kontrol Sistem Tasarımı Uzmanı olarak çok sayıda projede, çeşitli şirketlere danışmanlık yapan Dr. TÜFEKCİ, Thales Alenia Space (Cannes, Fransa) firmasında Uydu Tasarım Uzmanı olarak TÜRKSAT 3A (Fırlatma/Ariane-5: 12 Haziran 2008, Kourou, Fransız Guyanası) uydusunun üretiminde ve teknoloji transfer ekibinde görev yaptıktan sonra TÜRKSAT (Ankara, Türkiye)’da Milli Haberleşme Uyduları Program Direktörlüğü görevini üstlenmiştir. Daha sonra, TÜBİTAK UZAY Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde (Ankara, Türkiye) Başuzman Araştırmacı olarak RASAT (Fırlatma/Dnepr: 17 Ağustos 2011, Yasny, Rusya) ve GÖKTÜRK-2 (Fırlatma/LM2D: 18 Aralık 2012, Jiuquan, Çin) yer gözlem uydu projelerinde çalışmıştır.

Akademik kariyerinde Rensselaer Polytechnic Institute (Troy, NY, ABD)’de Araştırma Görevlisi; University of Connecticut (Storrs, Connecticut, ABD)’de Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı; University of Ontario Institute of Technology (Oshawa, Ontario, Kanada), Gazi Üniversitesi (Ankara, Türkiye) ve Atılım Üniversitesi (Ankara, Türkiye)’nde Öğretim Görevlisi, Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul, Türkiye) Mekatronik Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi ve son olarak Merkez Araştırma Laboratuvarı Müdürü olarak görev yapmıştır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda (Ankara, Türkiye) Uzay Daire Başkanı olarak göreve başlayan ve yüksek çözünürlüklü GÖKTÜRK-1 (Fırlatma/Vega: 5 Aralık 2016, Kourou, Fransız Guyanası) Uydu Programı ile Uydu Fırlatma Programlarını yürüten Dr. TÜFEKCİ, daha sonra Müsteşar Yardımcısı olarak atanmıştır. 2018 yılında Müsteşarlığın Başkanlığa dönüşmesi ile Başkan Yardımcılığı görevine devam etmiştir. 22 Haziran 2023 tarihi itibarı ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanmış olup hâlihazırda bu görevine devam etmektedir.

Geçmişte birçok şirketin yönetim kurullarında görev alan Dr. TÜFEKCİ, hâlihazırda ULAK Haberleşme A.Ş. ve MKE A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı; Roketsan A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Bunlara ek olarak, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Danışma Kurulu Üyesidir.

Evli ve 3 çocuk babası olan TÜFEKCİ, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.


1974 yılında Manisa Gördes’te doğmuştur. İlköğrenim hayatını Gördes’te tamamlamıştır. 1992 yılında Sağlık Meslek Lisesini bitirmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenimini tamamlamayı başarmıştır.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevde bulunmuştur. 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nde görevi resmî olarak başlamıştır. Bakanlık bünyesinde (görevde yükselme-unvan değişikliği-merkez disiplin gibi) çeşitli kurul ve komisyonlarda görevler üstlenmiştir. 2018 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini 2005 yılında Ankara Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Aselsan’da Aday Mühendis olarak başlamış, sonrasında Mühendis ve Teknik Lider olarak görev yapmıştır. Daha sonra Radar ve Elektronik Harp Sistemleri Sektör Başkanlığında Radar Sistem Mühendisliği Müdürü olarak görev almıştır. 2014-2017 yılları arasında Radar Sistem Mühendisliği Direktörü olarak çalıştıktan sonra 2017-2022 yılları arasında Radar Program Direktörlüğü görevini yerine getirmiştir. Temmuz 2022 tarihinden itibaren Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanlığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Ayrıca ULAK Haberleşme A.Ş.'yi temsilen Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi’nde (HTK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

1975 yılında Adana’da doğmuştur. Lisans eğitimini 1993-1998 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nde tamamlamıştır. İlerleyen süreçte 2008-2009 yılları arasında City University London/İNGİLTERE’de yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Çalışma hayatına 1998 yılında Telsiz Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak başlamıştır. Ardından 2000-2002 yılları arasında BTK’da mühendis olarak görevini sürdürmüştür.

2003-2014 yılları arasında BTK’da farklı daire başkanlıklarına bağlı olarak Bilişim Uzmanlığı yapmıştır.

2014-2016 yıllarında BTK Sektörel Araştırma ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak görev yapmış, 2016-2024 yılları arasında Yetkilendirme Dairesi Başkanı olarak Elektronik Haberleşme Sektöründe yetkilendirme mevzuatının hazırlanması ve takibi, mobil haberleşme hizmetlerine ilişkin yetkilendirme ve ihale çalışmaları (3G, 4.5G ve 5G hazırlık çalışmaları), numaralandırma düzenlemeleri, işletmecilerin mali yükümlülükleri, işletmecilerin yerli ve millî ürün kullanılmasına ilişkin mevzuatın hazırlanması ve takibi, evrensel hizmet projelerinin takibi görevlerini sürdürmüştür. Halihazırda BTK Başkan yardımcılığı görevini icra etmektedir.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ahmet Bahadır BÜLBÜL 1981 yılında Konya’da doğmuştur. Lisans ve yüksek lisans derecelerini 2006 ve 2011 yıllarında Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden almıştır. 2019 yılında İtalya/Roma’da NATO Savunma Kolejinden mezun olmuştur.

2003-2006 yılları arasında Ostim ve ODTÜ Teknokentte çeşitli firmalar ile endüstriyel kontrol kartları ve elektronik geliştirme setleri üzerine ortak projeler üzerinde çalıştıktan sonra 2006-2007 yıllarında ESDAŞ A.Ş.’de ve 2008-2012 yıllarında A-TEL Savunma firmalarında donanım ve yazılım tasarımı üzerine Ar-Ge Mühendisi olarak görev yapmıştır.

2012-2022 yılları arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanlığı’nda Uzman ve Bilgi Teknolojileri Müdürü olarak görev yapmıştır. 2022 yılı Temmuz ayından itibaren aynı kurumda Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Tolga KILIÇ, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Bilim ve Teknoloji Politikaları, University of Westminster’da İletişim Politikaları ve İstanbul Teknik Üniversitesinde Executive MBA yüksek lisans programlarını tamamlamıştır.

İş hayatına 1998 yılında Devlet Planlama Teşkilatında Planlama Uzman Yardımcısı olarak başlamıştır. Ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Bilişim Uzmanı olarak görev yapmıştır. Devam eden süreçte Avea’da Regülasyon Direktörü, Türk Telekom’da Regülasyon ve Rekabet Yönetimi Direktörü olarak çalışmıştır. 2018 yılında ise ASC Hukuk’ta Genel Müdür olarak görev yapmıştır. Ocak 2021’den bu yana Turkcell’de Strateji Direktörü olarak görev yapmaktadır.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

1985 yılında Konya’da doğmuştur. Konya Meram Fen Lisesi’nden 2003 yılında mezun olduktan sonra, Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde 2008 yılında tamamlamıştır.

Çalışma hayatına 2008 yılında IBM Türkiye ofisinde Teknoloji Danışmanı olarak başlamış, ardından Accenture Türkiye ofisinde Telekomünikasyon, Finans ve Sigorta sektörüne Teknoloji Stratejileri üzerine Yönetim Danışmanlığı vermeye başlamıştır. 2014 yılından beri ise; Telekomünikasyon sektörü içinde farklı görevler üstlenmiş, bu süre içinde University of Texas da Global Telekomünikasyon Stratejileri programına dahil olmuştur.

Şu an Türk Telekom bünyesinde Ürün ve Servislerden sorumlu Direktör olarak görev yapmakta; Veri Merkezi, Bulut, Siber Güvenlik, 5G, Özel Şebekeler, Akıllı Şehirler, Sistem Entegrasyon Projeleri ve Sabit Altyapı hizmetleri özelinde yatırım planlama, ürün ve servis yol haritası belirleme, ticarileşme ve pazarlama konularına liderlik etmektedir.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.